15 Ianuarie 2016
3191 accesări
42 comentarii

Boala hemoroidală este o afecţiune foarte răspândită în lume, astfel că mai mult de 4% dintre oameni vor suferi de afecţiuni anale. Cu toate acestea, este una din acele boli despre care oamenii sunt cel mai puţin educaţi în privinţa cauzelor care duc la apariţia ei. De obicei, boala hemoroidală afectează adultul tânăr 30-60 de ani, sub 20 de ani este rară, iar peste 60 de ani scade incidenţa.

„Boala hemoroidală reprezintă dilataţii ale venelor hemoroidale ce dau suferinţă tuturor structurilor din jur.Cele mai frecvente cauze pentru hemoroizi sunt: constipaţia îndelungată, diareea, anumite alimente (alcool, condimente), poziţia şezândă la lucru (şoferi, cizmari, contabili etc.), obezitatea, ridicarea de greutăţi.Principalele simptome ale bolii sunt sângerările, durerile în jurul anusului şi rectului, prurit, prolaps, accentuarea constipaţiei etc.”, spun reprezentanţii Medical On Group.

Cum tratăm hemoroizii
Tratamentul este standardizat în funcţie de stadiul bolii. Amintim că tratamentul medicamentos ameliorează doar criza hemoroidală, dar nu vindecă. Tratamentul instrumental ambulator (ligatura elastică, sclerozarea în infraroşu, crio-terapia) a reuşit să ocupe 80% din tratamentul hemoroizilor, reducând rata de intervenţii chirurgicale doar pentru stadiul IV sau complicaţii şi asocieri cu altă patologie perianală.
Clinica Proctoline este pionierul tratamentelor afecţiunilor anorectale fără operaţie, experienţa acesteia însumând peste
12 ani în Constanţa şi 27 de ani în lume. Adresa cabinetului este bulevardul Tomis nr. 142 A, et. 2. Pentru programări, aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0241.548.463.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase