23 August 2017
1499 accesări
0 comentarii

Un sistem imunitar slăbit lasă organismul vulnerabil la aproape orice tip de boală, în mod deosebit, la cele infecţioase. Atunci când apar modificările climaterice, caracteristice sfârşitului de vară şi începutului de toamnă, virusurile atacă mult mai frecvent organismul şi mai ales pe cale respiratorie, provocând diverse afectări, de la uşoare la potenţial grave.

Deşi sistemul imunitar recunoaşte virusurile pe care le-a mai întâlnit şi combătut înainte, nu va reuşi acelaşi lucru cu un virus nou sau unul vechi care a suferit anumite mutaţii. În timp ce un sistem imunitar echilibrat, ce se va confrunta cu acest atac, se va descurca destul de bine, unul care a fost slăbit din cauza alimentaţiei necorespunzătoare, stresului sau a medicamentelor, nu va fi la fel de viguros, făcându-şi treaba lent şi incomplet, neputând bloca în totalitate manifestările virale.

„Oboseala, letargia, infecţiile repetate, alergiile, aftele, răcelile şi guturaiul sunt semne ca sistemul imunitar este slăbit. Un adult sănătos, de exemplu, nu ar trebui să sufere mai mult de două răceli pe an, deci, dacă aveţi des astfel de probleme, cu siguranţă trebuie să începeţi să vă odihniţi mai mult şi să vă sustineţi sistemul imunitar. Sănătatea celulelor imunitare este foarte importantă pentru echilibrul organismului, iar un complex natural şi bio de vitamine, minerale şi fitonutrienţi antioxidanţi este esenţial pentru a ne menţine sănătoşi în toamna ce va urma”, explică dr. Horaţiu Albu, specialist în biologie moleculară.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii