Cu toţii ar trebui să conştientizăm faptul că fructele constituie combustibilul necesar pentru sănătatea celulelor din corp. Totuşi, a precizat dr. Sanda Minea, în momentul în care faceţi abuz, unele dintre ele pot favoriza acumularea kilogramelor în plus. Curmalele, spre exemplu, conţin în medie 27 de grame de fructoză şi glucoză în amestec, la 100 de grame de fruct proaspăt, mai mult decât cireşele, merele sau strugurii.
Practic, această cantitate reprezintă un nivel de zahăr de aproape două ori mai ridicat decât al celorlalte fructe cu cel mai bogat conţinut. În magazine, acestea sunt găsite în formă confiată, în propriul lor suc.
Pe lista fructelor cu un conţinut mare de zahăr, alături de curmale se regăsesc strugurii, cireşele, smochinele şi bananele. Acestea conţin mai mult zahăr decât merele, prunele sau perele.
În concluzie, dacă vreţi să mâncaţi fructe şi nu vreţi nici să acumulaţi kilograme în plus, puteţi recurge la citrice sau la căpşuni ori zmeură, care au un conţinut de zahăr cuprins între 7% şi 10%.