curry-1343662188

curry-1343662188
31 Iulie 2012
846 accesări
0 comentarii
Cei care mănâncă în fiecare zi o cantitate mică de curry prezintă probabilităţi mai mici de a se îmbolnăvi de diabet, chiar dacă prin stilul de viaţă şi moştenirea genetică au riscuri crescute de a dezvolta această boală, arată un studiu realizat recent în Thailanda. Cercetările, făcute publice în Diabetes Care, s-au realizat pe parcursul a nouă luni, timp în care voluntarii - 240 de persoane adulte pre-diabetice au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanţă placebo. Curcumina, o substanţă prezentă în turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant, fiind folositoare în prevenirea unor boli precum cancerul. La cei care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină nu a fost descoperit niciun caz de diabet de tip 2. În schimb, dintre voluntarii care au primit capsule placebo, 19 au fost diagnosticaţi cu diabet. Suplimentele de curcumină îmbunătăţesc modul de funcţionare a beta-celulelor aflate în pancreas şi care produc insulină, hormonul res-ponsabil cu reglarea glicemiei. Potri-vit cercetătorilor, efectele antiinflamatorii ale curcuminei contribuie la protecţia beta-celulelor. Alţi cercetători care nu au fost implicaţi în acest studiu spun că rezultatele sunt promiţătoare, cu toate acestea consideră că mai sunt necesare şi alte studii, pe perioade mai mari, care să confirme rezultatele.
Taguri articol: dietă şi frumusețe diabet

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI