18 Februarie 2017
1906 accesări
0 comentarii

Obstrucţia canalului nazolacrimal poate fi o problemă de dezvoltare a căilor lacrimale, dacă apare încă de la naştere, dar poate fi şi dobândită, deoarece poate să apară oricând, în cursul vieţii.

Obstrucţia dobândită poate fi determinată de anumite infecţii bacteriene, virale, fungice sau parazitare, din cauza traumatismelor etc. Obstrucţia congenitală poate să apară la nou-născuţii prematur, din cauza nedezvoltării complete a apara-tului lacrimal.

„În unele situaţii, dacă este vorba despre un defect din naştere, se aplică un tratament chirurgical, dar sunt şi situaţii, destul de multe, în care problema se rezolvă de la sine, se remite. În general, se aş-teaptă până ce copilul împlineşte vârsta de un an, pentru a vedea dacă este nevoie de intervenţie chirurgicală”, explică dr. Carmen Mocanu, specialist ORL.

Dacă blocarea canalului lacrimal survine pe parcursul vieţii, mai întâi, medicul va stabili cauza, iar apoi tratamentul pentru înlăturarea acesteia. Dacă este vorba despre o infecţie, de regulă se recurge la un tratament pe bază de antibiotic. Şi în această situaţie, în cazuri complicate, se poate apela la intervenţie chirurgicală.

Taguri articol: sfatul medicului orl-ist

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii