18 Aprilie 2017
10285 accesări
0 comentarii

Tendinita este acea afecţiune a tendonului care se manifestăprin rupturile parţiale ale unor fibre de colagen asociate cu edem localizat şi dureri, tendonul fiind legătura între muşchi şi os.Una dintre principalele cauze care duc la apariţia tendinitei este folosirea în exces a articulaţiei, având drept consecinţă suprasolicitarea tendonului.

Aceasta poate fi provocată şi de traumatisme sau de mişcări repetate folosite în mod constant. În acelaşi timp, afecţiunea apare şi din cauza vârstei înaintate şi de asocierea unorboli cum ar fi artrita reumatoidă, guta, deficitul vitaminic, obezitatea etc.

„Tendinita este o afecţiune inflamatorie a oricărui tendon. În principiu, sunt nişte afecţiuni relativ simple, dar cu o simptomatologie destul de zgomotoasă, durerea fiind destul de intensă şi este localizată în zona în care tendonul respectiv este afectat. Primul pas în tratamentul acestei boli constă în punerea în stare de repaus a muşchiului respectiv sau a tendonului”, ne-a declarat dr. Bogdan Obadă, medic specialist ortoped.

Acest lucru se poate face şi printr-o orteză, la care se adaugă administrarea unui tratament anti-inflamator. Boala poate avea localizări specifice. Spre exemplu, acestea pot apărea la tendoanele din jurul cotului.

Apoi, se poate vorbi despre tendinita la călcâi, care este extrem de neplăcută şi este deseori confundată cu pintenii calcaneeni, care, atunci când se inflamează, dau nişte dureri cumplite în talpă.

„Este dificil de pus în repaus acel tendon, plus că omul trebuie scos din activitate şi trebuie să înţeleagă că este necesar să facă acest lucru. Pintenii pot fi mai pronunţaţi sau nu, iar în aceste situaţii, se recomandă şi fizioterapie. Foarte rare sunt cazurile în care durerea este atât de intensă la nivelul călcâiului şi nu cedează sub nicio formă, în cele din urmă putându-se ajunge la operaţii”, a explicat dr. Obadă.

Taguri articol: boli şi afecţiuni artrita fizioterapie tendinita terapie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU