20 Februarie 2019
993 accesări
0 comentarii

Acidul hialuronic este foarte des folosit de medici în ziua de astăzi. Potrivit dr. Ali Efati, medic estetică facială şi dentară, cu ajutorul acidului hialuronic se poate reda volum şi contur buzelor, se pot trata cearcănele, ridurile şi pielea de pe faţă şi gât. Totodată, procedura se referă şi la redarea rotunjimii pomeţilor sau hidratarea decolteului, a mâinilor sau gâtului.

Înainte de toate, însă, este foarte importantă calitatea produselor folosite, dar şi cantitatea injectată, care diferă în funcţie de ceea ce doreşte fiecare pacient în parte, de anatomia acesteia şi, desigur, de zona injectată. În general, pentru buze se recomandă 1-2 ml. De reţinut faptul că necesarul scade de la o injectare la alta. De exemplu, dacă şanţurile nazale sunt adânci, atunci avem nevoie de 1-2 ml la început, iar după 3-4 tratamente, o fiolă de 0.5 ml este suficientă.

Efectul acidului hialuronic este împărţit în două categorii: cel cu durată între 9-12 luni şi cel cu durată între 1-2 ani. Bineînţeles, durata efectului acidului injectat variază şi în funcţie de capacitatea naturală a fiecăruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolismul fiecărei persoane în parte.

Acidul hialuronic este biodegradabil 100%, aşa că, dacă după injectare rezultatul nu este cel dorit, se poate vorbi despre hialuronidază, o enzimă care desface în organism depozitele de acid hialuronic. Aceasta acţionează la 24-48 ore de la injectare. Tocmai de aceea, este necesar ca, a doua zi după injectare, pacientul să îşi maseze zona pentru o distribuire uniformă a acidului hialuronic, acesta având câteodată tendinţa de conglomerare.

În cazul apariţiei vânătăilor se aplică un gel cu arnică pentru a asigura o trecere mai rapidă a vânătăilor. Specialistul a precizat că injectarea poate da şi efecte secundare, cum ar fi reacţiile de respingere, dar acestea se întâmplă mai rar, deoarece, de obicei, acidul hialuronic este foarte bine tolerat, fiind vorba despre un compus natural ce există deja în toate ţesuturile conjunctive.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU