30 Decembrie 2016
2721 accesări
0 comentarii

În perioada de după naşterea unui copil, denumită lăuzie, organismul femeii se reface după sarcină şi naştere. Această perioadă variază, în funcţie de capacitatea organismului fiecărei femei de a-şi reveni, însă, în general, în aproximativ o lună şi jumătate, organismul este capabil să se apropie de starea de dinaintea sarcinii, spun medicii ginecologi.

„Este foarte important ca, în perioada de lăuzie, femeia să fie cât mai răbdătoare, să nu încerce să grăbească recuperarea. Aceasta trebuie să se odihnească atunci când cel mic doarme şi să urmeze sfaturile medicului de familie sau ginecolog, cu care trebuie să aibă o relaţie apropiată. Nu în ultimul rând, aceasta trebuie să acorde o atenţie deosebită dietei şi să se hidrateze corespunzător. De asemenea, este indicat ca membrii familiei să o ajute pe lăuză şi să o scutească de treburile gospodăreşti. Totodată, aceasta nu trebuie să sară peste controlul ginecologic, la şase săptămâni de la naştere”, explică dr. Mihaela Dobre, specialist ginecolog.

Potrivit specialiştilor, lăuza nu trebuie să depună niciun efort fizic, exerciţiile de intensitate mică fiind permise doar la indicaţiile medicului curant, după cele şase săptămâni de recuperare.

Aceeaşi regulă se aplică şi în ce priveşte reluarea vieţii sexuale. Masajul abdomenului este interzis, în primele trei luni de la naştere, dar şi condusul maşinii.

Toate aceste precauţii trebuie respectate cu stricteţe, deoarece, în perioada lăuziei, organismul femeii este extrem de sensibil, aceasta fiind predispusă la hemoragii, afecţiuni osoase, tulburări emoţionale, precum şi alte boli.

Taguri articol: sarcina bebe nastere

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii