soia-1333651681

soia-1333651681
06 Aprilie 2012
847 accesări
0 comentarii
Soia este vedeta postului la români şi un ingredient important pentru vegetarieni. Cu toate acestea, medicii atrag atenţia că faimoasa soia face mai mult rău decât bine. Se pare că femeile care au tumori la sân şi mănâncă soia se expun unui risc crescut, tumorile devenind mai rezistente la tratamentele împotriva cancerului. Un studiu realizat pe şoareci de laborator arată că cei care au fost hrăniţi toată viaţa cu componente de soia au reacţionat bine la Tamoxifen, medicament împotriva cancerului de sân. În schimb, cei care au început să mănânce soia la vârsta adultă şi după ce au dezvoltat un cancer la sân s-au dovedit mai rezistenţi la tratament. „Rezultatele sugerează că femeile care au început să mănânce soia la vârsta adultă ar trebui să nu mai consume dacă au cancer la sân“, afirmă Leena Hilakivi-Clarke, specialist în cancer şi profesor la Universitatea Georgetown.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ