26 Noiembrie 2016
1423 accesări
0 comentarii

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă tinerii, dar şi copiii, este scolioza. Această afecţiune este reprezentată de o deviaţie a coloanei vertebrale care, netratată, poate duce la afectarea anumitor organe interne. Scolioza are o incidenţă mai mare în rândul fetelor, mai ales în perioada pubertăţii, din cauză că schimbările hormonale duc la relaxarea şi slăbirea ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, spun specialiştii.

„Scolioza este o deviere laterală, în plan frontal, în forma literei „S”, mai mult sau mai puţin pronunţată, a coloanei vertebrale. Scoliozele nestructurale, funcţionale sau atitudinile scoliotice, se caracterizează prin faptul că deviaţia laterală a coloanei este complet reductibilă clinic şi radiologic în poziţia culcat. Simp-tomele scoliozei variază, de la coloană, umeri sau bazin asimetrice, până la coaste şi scapulă proeminente, pe o parte a corpului şi chiar probleme respiratorii în cazul scoliozelor severe”, explică dr. Mihaela Parnia, specialist în recuperare medicală.

Tratamentul scoliozei depinde de cauza afecţiunii, aşa că, doar după investigaţii amănunţite, medicul specialist vă poate indica conduita terapeutică potrivită, în funcţie de rezultatele analizelor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii