OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
14 Iunie 2012
636 accesări
0 comentarii
Cu toate că aduce o serie de beneficii asupra sănătaăţii, uleiul de măsline nu ar trebui folosit chiar în orice situaţie. De exemplu, poţi folosi cu încredere ulei de măsline la felurile de mâncare care nu necesită gătire, sau pe care le poţi prepara la temperaturi mici. Îl poţi folosi în salate, pe legume pregătite la abur, în legume sotate la temperaturi mici, pe pâine şi pe pizza, după ce au fost scoase din cuptor. Este important de ştiut, însă, că uleiul de măsline are un punct de ardere la o temperatură mult mai mică faţă de alte tipuri de ulei, undeva între 185 şi 210 grade Celsius. Dacă atinge această temperatură, toate proprietăţile lui bune se distrug, dar se pot dezvolta şi compuşi dăunători sănătăţii. De fapt, niciun ulei nu este bun când ajunge la punctul de ardere, motiv pentru care numai anumite uleiuri sunt potrivite pentru prăjit fără să îşi modifice proprietăţile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI