Foto: Medinbank

Foto: Medinbank
20 Iulie 2020
821 accesări
0 comentarii

Testul de toleranţă la glucoză poate determina dacă organismul are capacitatea de a metaboliza administrarea unei doze măsurate de glucoză, cu determinarea nivelurilor plasmatice şi urinare ale glicemiei la intervale regulate. În general, acesta este utilizat pentru diagnosticarea diabetului zaharat.

Majoritatea medicilor recomandă acest test de toleranță la glucoză și gravidelor, între săptămânile 26-28, pentru a se verifica diabetul gestațional. Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”, afecţiunea apare din cauza imposibilităţii organismului de a produce suficientă insulină, pentru a menţine glicemia în limite normale.

„Un procent cuprins între 2% şi 5% dintre femeile însărcinate dezvoltă această problemă de sănătate, fiind una dintre cele mai frecvente în timpul sarcinii. Pentru că nu manifestă simptome, testarea este singura modalitate de a afla dacă suferiţi de această afecţiune.

Testul de toleranţă la glucoză presupune efectuarea a trei glicemii: pe nemâncate; la o oră după ingerarea de 75 grame glucoză; la două ore după ingerarea de 75 grame glucoză.

În noaptea de dinainte şi în dimineaţa testului, nu va trebui să mâncaţi nimic şi nici să beţi apă. La cabinet, se va recolta o probă de sânge, pentru a avea un nivel de bază al glicemiei. Apoi, veţi bea o băutură cu zahăr şi după o oră, respectiv două ore, asistenta va recolta, din nou, sânge pentru a vedea cum a răspuns organismul la încărcătura cu glucoză”, au subliniat specialiştii „Euromaterna”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU