04 Martie 2021
352 accesări
0 comentarii

În general, nu avem probleme cu unghiile, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că acestea reflectă starea noastră de sănătate. De exemplu, atunci când microorganismele ne îmbolnăvesc unghiile, nu trebuie să aşteptăm ca vindecarea să se producă spontan, pentru că acest lucru nu se va întâmpla.

Una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale unghiei este ciuperca piciorului, care este contagioasă şi se răspândeşte într-un mediu umed şi cald.

Cu o astfel de problemă vă puteţi pricopsi la piscină, la sala de sport sau în bazinele de înot. În acelaşi timp, şi încălţămintea inadecvată, cele care nu lasă piciorul să respire ori traumatizează degetele pot fi cauze ale apariţiei ciupercii piciorului. Potrivit dr. Mioara Neagu, ciuperca piciorului este contagioasă şi se răspândeşte într-un mediu umed şi cald. Cu toate acestea, depistată precoce, ciuperca piciorului poate fi tratată fără multe bătăi de cap, tratamentul local fiind de obicei eficient prin utilizarea de loţiuni, geluri şi creme, dar şi prin respectarea unor reguli de igienă corespunzătoare.

Dacă vi se întâmplă ca o parte a unghiei să fie decolorată, şi a căpătat aproape în întregime o culoare galbenă, galben spre maro sau chiar neagră, atunci trebuie să luaţi, neapărat, măsuri. Pe de altă parte, nu aspectul inestetic ar trebui să vă convingă să apelaţi la un dermatolog, ci avertismentul specialiştilor care atrag atenţia că această afecţiune dă infecţii la distanţă. În acelaşi timp, tratamentul ciupercii unghiilor poate fi de lungă durată, deci trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare. El este însoţit şi de tratament oral, care trebuie însă monitorizat cu atenţie din cauza efectelor negative, în special la nivelul ficatului. Multe persoane apelează, însă, la extractele naturale în tratarea infecţiilor fungice. Sub formă de uleiuri esenţiale, ceaiuri sau creme, printre plantele recomandate se numără aloe vera, extractul de măsline, extractul din sâmburi de struguri, pelinul. De asemenea, efectele smochinelor sunt numeroase şi sunt cunoscute datorită prezenţei vitaminelor şi a acizilor graşi esenţiali pe care le conţin.

Totodată, mai există un tratament, foarte simplu de realizat şi aplicat. Amestecaţi o lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de lingură de acid boric sau borax şi cu o lingură de apă călduţă. Amestecaţi până se face o pastă omogenă şi curăţaţi zona afectată cu această pastă. Apoi, lăsaţi-o să acţioneze câteva minute, clătiţi piciorul şi uscaţi-l foarte bine. Repetaţi procesul timp de cel puţin o săptămână, o dată pe zi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU