Dacă vă apar pete roșii pe picioare, și nu numai, ar cam fi timpul să începeți să vă faceți griji, dar nu vă panicați, pentru că acestea nu sunt semne de vreo boală gravă. În general, ele pot apărea ocazional sau recurent. În unele cazuri, dispar după scurt timp, dar alteori devin permanente. În acest sens, cauzele petelor roșii de pe picioare sunt diverse și includ reacții alergice la medicamente, mușcături de insecte, probleme de circulație, psoriazis și dermatită. Cu toate acestea, dacă nu sunt însoțite și de alte simptome, nu există niciun motiv de îngrijorare. În schimb, dacă există febră, durere în zonă, mâncărime severă sau arsură, ar putea fi un semn al unei anumite boli.
Potrivit specialiștilor de la dozadesanatate.ro, petele pot fi cauzate de o tulburare de sângerare sau de o infecție. De pildă, uneori, erupția cutanată este cauzată de căldură, care provoacă blocarea glandelor sudoripare. În mod normal, se manifestă în zone mari ale pielii, precum picioarele sau spatele sau acolo unde există pliuri, cum ar fi axilele și gâtul. Pe lângă petele roșii, există și mâncărime și mici erupții în zona afectată. De exemplu, dermatita atopică este un motiv pentru care petele roșii pot apărea pe picioare, afecțiunea ducând la roșeață, mâncărime și exfoliere. În același timp, petele roșii pe picioare apar și din cauza unei micoze, care este declanșată de diferite ciuperci. Simptomele micozei includ următoarele: vezicule, descuamare, mâncărime, decolorare sau roșeață. Nu în ultimul rând, scabia
parazitează pielea și declanșează roșeață, mâncărime, arsuri, leziuni hiperkeratotice (îngroșarea pielii) și chiar ulcere.