17 Iunie 2016
3852 accesări
0 comentarii

Majoritatea medi-cilor recomandă cu convingere ca toţi bebeluşii să fie hrăniţi natural, prin alăptare, deoarece laptele matern este un aliment complet care le asigură celor mici tot necesarul de care au nevoie, le întăreşte sistemul imunitar şi îi ţine departe de boli. Acestea sunt, însă, doar câteva dintre beneficiile alăptării. Hrănirea artificială, cu lapte praf sau lapte de vacă, prezintă o serie de neajunsuri, iar specialiştii spun că, pe lângă faptul că nu este o metodă suficient de hrăni-toare, poate duce la îmbolnăvirea gravă şi pe termen lung a copiilor.

„Copiii hrăniţi artificial se îmbolnăvesc mai des, iar în ceea ce priveşte laptele de vacă, unii copii dezvoltă alergii la proteinele conţinute de acesta, care se manifestă prin diaree cronică, scădere în greutate şi erupţii alergice. Laptele de vacă este şi mai greu digerabil, plus că are o încărcare osmotică mare. Copiii care sunt hrăniţi artificial sunt predispuşi să facă rahitism, anemie şi pot dezvolta risc de obezitate şi diabet zaharat. De asemenea, există şi riscul ca prepararea laptelui praf să nu fie adecvată şi să crească riscul de malnutriţie şi infecţii. La toate acestea se adaugă banii cheltuiţi pentru achiziţionarea laptelui, pe când alăptarea este gratuită”, declară dr. Victoria Sava, medic pediatru.

Taguri articol: bebe diabet zaharat copii victoria sava

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii