dietacusfecla-1373892794

dietacusfecla-1373892794
15 Iulie 2013
1847 accesări
0 comentarii

Sucul de sfeclă şi nitraţii au început să acapareze din ce în ce mai mult atenţia specialiştilor în ceea ce priveşte contribuţia lor la rezistenţa în timpul exerciţiilor fizice. În urma studiilor efectuate, s-a descoperit că cei ce au consumat suc de sfeclă au dat randament cu aproximativ 16% mai mult, deci o alimentaţie bogată în legume îmbunătăţeşte tensiunea arterială, componenţii acestora (adică nitraţii) ajutând la dilatarea vaselor de sânge. Faptul că se îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, automat muşchii şi organele interioare fac faţă mult mai uşor la efort fizic. Toate legumele au un conţinut mai mic sau mai mare de nitraţi, dar cele mai bogate sunt: sfecla roşie,spanacul, ţelina, rucola sau pătrunjelul.

Dacă îţi este greu să bei suc făcut numai din sfeclă roşie, pentru că, într-adevăr, aşa simplu, poate avea o textură de pământ, dar în combinaţie cu morcov, pară, măr, ghimbir sau câteva picături de lămâie ţi se poate îmbunătăţi considerabil experienţa.

Unul sau două pahare pe zi ar trebui să fie îndeajuns pentru a se observa diferenţa, dar având în vedere faptul că sucul de sfeclă roşie este şi un puternic detoxifiant, ai putea alege să creşti consumul treptat.

Taguri articol: dietă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Redactor