27 Martie 2024
83 accesări
33 comentarii

Studiile arată că dieta este un factor de risc major în ceea ce privește colecistita (criza de fiere). Astfel, sunt de părere specialiștii, riscul de a dezvolta un calcul biliar a fost asociat, de-a lungul timpului, cu aportul crescut de carne grasă în special, grăsimi saturate, alimente de tip fast-food, procesate și foarte rafinate. Riscul de a dezvolta în timp colecistita acută/cronică este mai scăzut, însă, atunci când alimentația este bogată în legume, fructe, carne slabă, cereale și derivate de cereale integrale. Persoanele care consumă în mod frecvent carne roșie (de vită), dar și carne grasă (carne de porc ) sunt mai predispuse la dezvoltarea de afecțiuni ale bilei. Așadar, susțin medicii, dieta joacă un rol esențial în prevenția afecțiunilor de acest tip, dar și în ameliorarea simptomelor și în vindecare, atunci când crizele de fiere deja au apărut.

Ca urmare, pacienții diagnosticați cu colecistită acută trebuie să urmeze un regim alimentar pentru colecist, în așa fel încât să ajute organismul în procesul de recuperare. Regimul alimentar trebuie să fie diversificat, cu mese mici și regulate și eventuale gustări între mese. Acesta trebuie să includă următoarele alimente: lactate și derivate de lactate, degresate; carne slabă de pasăre - pui/curcan fără piele; cereale integrale și derivate, paste integrale, orez integral; fructe; legume de sezon; leguminoase - fasole verde, mazăre proaspătă; ouă - între 3-4 ouă pe săptămână.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

33 comentarii

20 august
Bngsyv
Mnmyde poaaic

besifloxacin over the counter - besivance us how to buy sildamax

20 august
Rhieos
Pvnaus auxcta

buy generic neurontin 100mg - sulfasalazine order buy sulfasalazine cheap

5 august
Zttbqa
Ynvjnj fojtgq

cheap lasuna tablets - buy generic diarex for sale himcolin brand

1234
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU