26 Februarie 2016
2426 accesări
31 comentarii

Ouăle sunt ingrediente de bază în multe mâncăruri. Însă nu de înlocuit. Ele pot fi substituite cu succes de alte ingrediente naturale, la care probabil că nici nu te-ai gândit.Iată câteva sfaturi rapide pentru a înlocui ouăle cu ingrediente vegetariene pentru a reuşi să găteşti reţetele tale preferate

Sos de mere

Sosul de mere este un ideal înlocuitor pentru ouă în prepararea dulciurilor. Un sfert de cană de sos de mere, împreună cu o linguriţă de bicarbonate, substituite cu success un ou. Şi e mult mai delicioasă.

Cum se prepară sosul de mere

Ingrediente: 300 g mere, 10 g faina, 10 g zahar.

Prepararea sosului de mere este foarte simpla si dupa cum veti vedea modul de preparare face acest sos cu adevarat sanatos, deoarece se pastreza majoritatea vitaminelor si substantelor nutritive din fructe. Iata ce pasi avem de urmat pentru pregatirea sosului de mere:

Pastreaza jumatate din cantitatea de fructe cruda.

Restul de fructe pune-le la fiert cu coaja si miez, iar zeama obtinuta strecoar-o.

La aceasta zeama adauga faina, diluata separat in putina apa rece, zaharul si untul.

Lasa amestecul sa dea de cateva ori in clocot, pana se ingroasa.

Merele crude pastrate, taiele-le feliute si prepara un suc din ele fie la blender, fie la storcatorul de fructe.

Strecoara apoi sucul de mere rezultat. Sucul astfel obtinut adauga-l in sos in momentul servirii, pentru a se pastra vitaminele fructelor.

Semințe de in

Semintele de in sunt considerate superalimente, bogate in toate vitaminele de care corpul nostru are nevoie dar si in minerale si substante active.

Nutritionistii ne avertizeaza ca, pentru a ne bucura de toate calitatile nutritive ale semintelor de in, acestea ar trebui consumate dupa ce au fost lasate la inmuiat 6 ore sau dupa ce au fost macinate. Seminţele de in măcinate, amestecate cu apă creează o textură lipicioasă ce poate ajuta legarea ingredientelor. Este, de asemenea, plină de proteine şi omega 3.

1 lingura de seminţe de in + 3 linguri de apă = 1 ou.

Bananele

Ca și sosul de mere, bananele sunt în mod natural dulci. Ele au, de asemenea, proprietăți de legare puternice atunci când sunt utilizate în gătirea produselor coapte.

1/2 banana = 1 ou

Bicarbonat de sodiu / pulbere

Atunci când aveți nevoie să obţineţi un preparat pufos, cu un plus de savoare, bicarbonatul de sodiu şi praful de copt pot face minuni.

1 linguriță praf de copt + 1 1/2 linguri de apă + 1 ulei sau 1 1/2 linguri de otet + 1 linguriță de bicarbonat de sodiu = 1 ou.

Taguri articol: alimentatie mâncăruri diete dietă dieta vegetariană

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii