31 Martie 2016
1547 accesări
0 comentarii

Dieta vegetariană pe termen lung poate produce modificări genetice care cresc riscul de boli cardiovasculare şi de cancer, relevăun studiu recent, citat deThe Telegraph. Populaţiile care au avut o dietăprimarăvegetarianătimp de mai multe generaţii s-au dovedit a fi mult mai susceptibile sătransmităADN care îi face susceptibili la inflamaţii.

Cercetătorii cred cămutaţia s-a produs pentru a facilita procesul de absorbţie a acizilor graşi din plante, în cazul vegetarienilor.

Însăstimuleazăşi producţia de acid arachidonic, despre care se stie căagraveaza bolile inflamatorii şi cancerul. Combinat cu o dietăbogatăîn uleiuri vegetale - precum uleiul de floarea soarelui - gena mutant transformărapid acizii graşi în periculosul acid arachidonic.

Rezultatele ar putea contribui la înţelegerea unor cercetări anterioare care au constatat căpopulaţiile vegetariene au o probabilitate cu 40% mai mare decât populaţiile care mănâncăcarne săsufere de cancer colorectal, un rezultat care nedumereşte medicii, în condiţiile în care consumul de carne roşie este ştiut săcreascăriscul.

Mutaţia se numeşte rs66698963, şi se găseşte în gena FADS2, care controleazăproductia de acizi graşi în corp.

Studii anterioare au arătat că vegetarianismul şi veganismul pot provoca probleme de fertilitate, diminuând numărul de spermatozoizi. Studiul a fost publicat în jurnalul de specialitate Molecular Biology and Evolution.

Taguri articol: stiri medicale dietă dietă şi frumusețe cancer

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii