27 Aprilie 2017
3070 accesări
0 comentarii

Pentru ca un pacient să treacă mai uşor peste perioada de după o intervenţie chirurgicală, acesta are nevoie de suport din partea medicilor, asistenţilor medicali şi a întregii echipe medicale.

De asemenea, medicaţia împotriva durerii este extrem de importantă, desigur, în dozele recomandate de medici, dar şi metodele alternative de calmare a durerii şi de liniştire, spun specialiştii. Tocmai de aceea, modalităţile de calmare a durerii, de după operaţie, nu trebuie să se oprească la externarea din spital, ci trebuie să continue pe o perioadă mai mare de timp, până când pacientul se recuperează complet.

„Durerea acută postoperatorie constituie o sursă majoră de teamă şi anxietate la pacientul spitalizat. În ultimele decenii, studiul durerii a dus la importante achiziţii, demonstrându-se faptul că tratamentul eficient al durerii acute postoperatorii presupune implicarea mai multor factori: nursing de calitate, tehnici nefarmacologice (metode psihoterapeutice, acupunctură), tehnici moderne de analgezie balansată (multimodală), în vederea calmării adecvate a senzaţiei dureroase cu folosirea combinaţiei optime de antialgice în doze minime efective. Un principiu actual important este cel conform căruia terapia propriu-zisă a durerii acute postoperatorii nu se limitează strict la etapa postoperatorie, ci vizează întreaga perioadă postoperatorie”, explică dr. Viorel Gherghina, specialist ATI.

Taguri articol: boli şi afecţiuni chirurg durere medic spital tratament anxietate terapia analgezie doze

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii