09 Mai 2017
1743 accesări
0 comentarii

Fiecare dintre noi a suferit un traumatism (contuzie, entorsă, poate chiar o fractură), care ne-a afectat aparatul locomotor pe o anumită perioadă. După traumatism, organismul are nevoie de o perioadă de refacere completă a aparatului locomotor. Uneori, acest lucru se întâmplă, dar, de cele mai multe ori, rămân modificări sechelare ale muşchilor, articulaţiilor sau ţesutului celular subcutanat, deoarece organismul nu are capacitatea de a le recupera în întregime. Aşa se constituie o sechelă posttraumatică, un ansamblu de modificări patologice nefavorabile, care rămân după traumatism şi care pot afecta pe termen lung sau chiar definitiv pacientul. Cu cât traumatismul este mai complex, mai sever, cu atât şi consecinţele acestuia asupra organismului sunt mai importante şi există posibilitatea să nu se poată recupera în întregime.

„Recuperarea posttraumatică se poate face prin mai multe metode, depinde de nevoile fiecărui pacient în parte.

Tratamentele cu medicamente se folosesc doar ocazional, ajutător, în recuperarea posttraumatică, procedurile de fizioterapie ocupând primul loc. Se recurge la diferite proceduri de recuperare: masaj, gimnastică medicală, aplicaţii calde sau reci, electroterapie, ultrasunete, câmpuri magnetice, radiaţii electromagnetice, băi cu ape minerale sau nămoluri terapeutice, toate cuprinse într-un program terapeutic stabil, dirijat de medicul de recuperare”, explică specialiştii Centrului Fiziozone.

O eficienţă deosebită, pentru refacerea după traumatisme, o are şi ozonoterapia. Această terapie inovatoare constă în administrarea unui amestec de oxigen-ozon, cu o concentraţie binestabilită, care conduce la reducerea spectaculoasă a durerii, edemului, la relaxarea musculaturii şi creşterea mobilităţii articulare, astfel încât pacientul să îşi poate relua rapid activitatea.

Pentru detalii, programări, consultaţii şi consiliere, apelaţi numărul de telefon: 0341.999.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii