21 Februarie 2018
864 accesări
0 comentarii

Momentul mult aşteptat a sosit? Nu vă mai depart decât câteva ore de micuţul dumneavoastră şi nu ştiţi cum îl puteţi ajuta să vadă lumina zilei mai repede? Vă întrebaţi cum trebuie împins bebeluşul când vă aflaţi sub anestezie epidurală? Este clar că aceasta este o problemă care poate pune în dilemă viitoarele mămici.

Desigur, ele îşi fac mari griji şi dacă epidurala poate afecta desfăşurarea travaliului sau cum trebuie să împingă eficient în timpul anesteziei.

În primul rând, dragi mămici, anestezia epidurală este una dintre metodele de ameliorare a durerii din timpul travaliului şi care este preferată, potrivit statisticilor, de peste 50% din femeile care urmează să nască vaginal. Potrivit specialiştilor BB Center din Constanţa, epidurala are capacitatea de a bloca impulsurile nervoase emise de segmentele inferioare ale coloanei vertebrale, stopând astfel durerea.

Această anestezie se realizează numai la spital, de către un medic anestezist, care va amorţi local cu un anestezic o zonă mică de pe spate.

„Pe lista beneficiilor epiduralei se numără posibilitatea mamei de a se odihni între contracţii, dacă are un travaliu lung, creşterea capacităţii de concentrare pe parcursul travaliului şi diminuarea durerii din timpul naşterii, unul dintre cele mai importante avantaje care le face pe mame să aleagă acest tip de anestezie. Ca dezavantaje, epidurala poate aduce cu ea dureri de cap, o scădere bruscă a tensiunii arteriale, dureri de spate, frisoane sau intervenţii suplimentare în timpul naşterii, precum folosirea vacuumului, a oxitocinei sau poate duce chiar la cezariană”, au explicat specialiştii BB Center.

Potrivit studiilor medicale, anestezia epidurală nu o face pe mamă să nu mai simtă când să împingă. Fiind anesteziată, însă, aceasta va avea un număr limitat de poziţii de împingere, spre deosebire de o gravidă fără anestezie, care îşi poate aşeza corpul în mai multe moduri, astfel încât expulzia să aibă loc mai uşor.

Cea mai recomandată poziţie pentru împingere în cazul unei epidurale este şi cea folosită de majoritatea spitalelor din România, şi anume în poziţia culcat pe spate pe masa de naşteri, cu picioarele ridicate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU