09 Iunie 2017
157056 accesări
138 comentarii

În această perioadă, patologia pediatrică se caracterizează printr-o reactivare a unor mecanisme alergice la copii şi mai ales în rândul celor care au antecedente alergice de tip rino-faringită, rino-conjunctivită, patologie destul de frecvent întâlnită.

Altfel spus, ne aflăm exact în perioada în care aceste reacţii alergice se reacutizează prin noi episoade, pentru că polenul, florile copacilor care au înflorit, în special teiul şi polenul sunt recunoscute că redeclanşează nişte predispoziţii alergice pe care organismul le are.

În plus, tot acum şi o serie de fructe de sezon, precum căpşunile, care, deşi sunt extrem de gustoase şi apetisante pot declanşa reacţii alergice la copiii.

„Căpşunile sunt fructe alergizante şi pot crea o alergie de tip urticarie. Copilul poate avea chiar o predispoziţie alergică şi să facă ulterior o alergie la căpşuni, având deja în antecedente şi alte reacţii alergice. Spre exemplu, un copil poate fi alergic şi la albuşul de ou sau la ciocolată. În ceea ce priveşte urticariile, acestea pot fi însoţite şi de edem, trebuie investigate, să se vadă dacă cel mic are un teren alergic sau nu. De asemenea, trebuie văzut dacă alergia a fost spontană, pasageră şi dacă nu cumva prezintă risc de recidivă”, a declarat pentru „Cuget Liber”, prof.univ.dr. Valeria Stroia, medic specialist pediatru.

În general, a precizat specialistul, tratamentul constă într-un regim alimentar care reduce aportul proteic şi alimentele alergizante şi un tratament simptomatic, antialergic, local şi general.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

vineri, 17 ianuarie
Arrycx
Rxeeet rjoufb

buy amoxicillin generic - <a href="https://combamoxi.com/">purchase amoxil pills</a> ipratropium 100 mcg us

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU