09 Februarie 2018
1185 accesări
0 comentarii

Salata constituie un aliment de împrospătare, de revigorare şi de curăţire a organismului. Salata verde stimulează pofta de mâncare, din cauza gustului său amărui. Substanţele cu gust amărui din frunzele salatei au proprietăţi miraculoase. Stimulează şi drenează ficatul, intensifică tranzitul intestinal, curăţă vasele de sânge şi reglează activitatea anumitor glande endocrine.

În frunzele de salată se găsesc numeroase săruri minerale cum ar fi iodul, magneziul, fosforul, cuprul, arsenicul, toate cu rol important în desfăşurarea normală a proceselor metabolice. Sărurile de iod au efect anti-sclerotic şi asigură funcţionarea normală a glandelor tiroide, mai ales la persoanele vârstnice. Sărurile de iod previn şi combat reumatismul, îmbătrânirea precoce a ţesuturilor, iar pe copii îi ajută la creştere. Sărurile de magneziu din salată întârzie îmbătrânirea şi combat cancerul, iar cele de cupru influenţează funcţionarea normală a sistemului nervos. În afara sărurilor minerale, salata mai conţine vitaminele A, B, C, D şi E. Clorofila din salată are rol antianemic. Salata consumată seara contribuie la combaterea stresului acumulat în timpul zilei şi are calitatea de a induce somnul fizic. De asemenea, are efect afrodisiac.

Consumul unei cantităţi mari de salată verde facilitează eliminarea toxinelor, mai ales prin intestinul gros. Secretul reuşitei tratamentului cu salată pentru diferite afecţiuni este să mâncaţi o cantitate suficientă zilnic şi să beţi multe lichide. Totuşi, specialiştii atrag atenţia că un consum excesiv de salată verde poate provoca ameţeli şi dureri ale globilor oculari.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii