grasimibune-1334088471

grasimibune-1334088471
11 Aprilie 2012
847 accesări
0 comentarii
Grăsimile au căpătat o reputaţie proastă în ultimii ani. Ele ne pot îngrăşa şi îmbolnăvi de inimă. Dar există şi grăsimi de care organismul nostru are nevoie pentru a rămâne sănătos. „Dietele sărace în grăsimi au dat greş”, spune Frank Hu, profesor de nutriţie şi epidemiologie la Harvard. „Nivelul de obezitate în America a crescut foarte mult în ultimii ani chiar dacă aportul de grăsimi a scăzut”, a continuat acesta. La fel ca şi proteinele şi carbohidraţii, lipidele, numite şi grăsimi, sunt substanţe esenţiale pentru om. „Grăsimile sunt o importantă sursă de energie şi sunt vitale pentru menţinere sănătăţii pielii sau a părului”, spune Bonnie Taub-Dix, autoarea unei cărţi despre nutriţie. Astfel, „grăsimi bune” putem găsi în alimente precum: nuci, avocado, ulei de măsline, ulei de rapiţă, ulei de porumb, ulei de soia, peşte gras, precum somonul şi macroul, păsări de curte. Nici grăsimile saturate nu reprezintă un pericol, atât timp cât sunt consumate în cantităţi moderate. Potrivit unui raport publicat în 2010, după analizarea a 21 de studii legate de nutriţie nu s-a putut găsi o legătură între consumul de grăsimi saturate şi apariţia bolilor de inimă sau a atacurilor cerebrale. „Unele tipuri de grăsimi, precum acidul stearic, ce se găseşte în ciocolata neagră, sunt complet inofensive”, a declarat David Katz, director la Universitatea Yale.
Taguri articol: dietă şi frumusețe colesterol

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ