29 Septembrie 2021
353 accesări
0 comentarii

Păducelul este o plantă medicinală cu utilizări interesante în sănătate. În general, acesta atinge până la șase metri înălțime și are numeroase ramuri spinoase, frunze zimțate, flori albe și mici fructe dulci, care pot fi consumate în diverse rețete, precum gemuri, jeleuri, bomboane și vinuri. De asemenea, toate părțile sale conțin compuși cu proprietăți medicinale. Planta conține o cantitate semnificativă de antioxidanți, asociați cu o calitate mai bună a dietei oamenilor și o scădere a riscului cardiovascular. Totodată, păducelului i se atribuie efecte anxiolitice și antiinflamatoare. Care sunt principalele utilizări? Atât frunzele, cât și florile și fructele de păducel conțin fitonutrienți (proantocianidine oligomerice și flavonoide) a căror asimilare în organism este asociată cu efecte importante asupra sănătății.

Deși dovezile sunt limitate, se crede că extractele de păducel au potențial antiinflamator. În același timp, s-a observat o scădere a inflamației la șoarecii cu afecțiuni hepatice după utilizarea unui supliment obținut din fructe de păducel. Una dintre principalele utilizări ale păducelului are legătură cu scăderea tensiunii arteriale. Părțile sale conțin antioxidanți care favorizează vasodilatația. În consecință, vasele de sânge se relaxează și tensiunea scade.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU