21 Septembrie 2021
298 accesări
0 comentarii

Cea mai largă utilizare a feniculului este în tratarea și prevenirea indigestiilor, a enterocolitei, a colicilor, a balonărilor, a constipației, a digestiei lente și a indigestiei pe fond nervos sau după o masă copioasă.

În tulburări digestive, ceaiul de fenicul liniștește spasmele, calmează durerile și restabilește apetitul, inclusiv la copiii mici. În plus, specialiștii spun că uleiul de fenicul conferă o stare de confort și de mulțumire, fiind util pentru persoanele nervoase, iritabile sau care au rețineri în a se exterioriza.
Totodată, medicii recomandă semințele de fenicul pentru probleme digestive cum sunt durerile datorate acumulărilor de gaze, precum și sindromul colonului iritabil. Acestea se administrează sub formă de pulbere, din care se ia câte jumătate de linguriță înainte și după fiecare masă. Alte proprietăți recomandă aromatul fenicul ca adjuvant în cazul intoxicațiilor cu plante sau cu ciuperci otrăvitoare și pentru reducerea efectului toxic al alcoolului. Îl puteți folosi, de asemenea, și ca ajutător în cazul infecțiilor renale și urinare, pancreatitei, apendicitei, prolapsului colonului, în profilaxia hemoroizilor, în cazul insuficienței cardiace cu edem, a anorexiei, precum și în anumite tulburări neurovegetative.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU