Aceste ultime zile de vară vă pot aduce o serie de afecțiuni, ce sunt favorizate atât de căldură, cât și de lipsa de hidratare. De exemplu, a precizat dr. Ramona Covaciu, soarele vă poate afecta pielea. Astfel, pe lângă arsurile care cresc riscul de cancer de piele, razele puternice ale soarelui contribuie la agravarea mai multor tipuri de afecțiuni dermatologice.
Una dintre acestea este cuperoza, în cazul căreia apar mai multe varicozități, herpesul, care tinde să se reactiveze în această perioadă, vitiligo-ul, dar și acneea. În cazul acesteia, soarele pare să atenueze gravitatea leziunilor, dar, de fapt, nu face decât să usuce stratul superficial al pielii, pe care îl și îngroașă, ceea ce duce apoi la astuparea porilor, acumularea de sebum și la o acnee mai severă.
Apoi, persoanele care se știu alergice trebuie să fie atente, pentru că pot avea senzații de disconfort în perioada sezonului estival, mai ales în cazul bolnavilor care sunt alergici la polen, iar înțepăturile insectelor pot la rândul lor să cauzeze diferite reacții alergice, care pot fi tratate cu creme sau cu medicamente administrate sistemic.
Ca urmare, pentru a evita apariția oricărui tip de probleme, aveți în vedere să consumați între doi și patru litri de lichide pe zi, folosiți creme de protecție solară și, mai ales, evitați expunerea excesivă la soare.