Sursa About Women

Sursa About Women
15 Iunie 2020
588 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, persoanele care fumează prezintă anumite carenţe de vitamine şi minerale în corp, aşa că trebuie să ţină cont de anumite aspecte atunci când își aleg meniul. În plus, susțin specialiștii „Elytis”, ţigările au caracteristica de a afecta cantitatea de vitamine şi de minerale, iar pierderile le putem contracara printr-o alimentaţie echilibrată. Medicii spun că fumatul este unul dintre primii factori ce duc la apariţia carenţei de vitamina C.

Un nefumător are nevoie de 40 mg de vitamina C pe zi, însă, în cazul celor care fumează, doza zilnică necesară este de 80 mg/zi. Trebuie să ştiţi că vitamina C este utilizată de corp în scopul neutralizării radicalilor liberi din fumul de ţigară, dar are şi rol de protecţie împotriva bolilor inimii şi a cancerului.

Totodată, experţii în nutriţie sunt de părere că din dieta unui fumător nu trebuie să lipsească: măceşele, cătina, roşiile, kiwi, pătrunjelul, ardeii graşi, căpşunile, morcovii sau portocalele.

Experţii spun că fumatul este asociat şi cu deficitul de vitamina D, B12, calciu şi acid folic. În acest sens, dacă sunteţi un fumător convins, este bine să nu vă lipsească de la masă peştele, laptele, ouăle, cerealele integrale, soia, carnea de pui/vită/porc, ficat, fructele de mare, iaurtul, brânza, verdeţurile şi mazărea, lintea, porumbul sau varza.

De asemenea, produsele lactate nu ar trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor fumătoare. Experţii nutriţionişti recomandă fumătorilor să evite alimentele bogate în grăsimi, aşa încât să consume puţine produse de patiserie, mezeluri, sosuri etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU