Toţi medicii ne atrag atenţia să încercăm să ne detaşăm de probleme cât de mult putem. Practic, ei ne sugerează ca atunci când ajungem acasă să lăsăm deoparte problemele de la serviciu, și să încercăm să ne relaxăm. Psihologul Ana Ştefan afirmă că este normal să avem probleme, este normal să greşim şi la fel de normal este să ne împăcăm cu noi înşine şi să nu ne judecăm prea aspru atunci când ceva nu merge chiar aşa cum ne dorim. Totuşi, a precizat ea, de-a lungul timpului s-a demonstrat că cei care lasă furia şi gândurile negative să le afecteze sănătatea, mai ales tensiunea arterială, trăiesc mai puţin decât oamenii calmi şi liniştiţi.
În urmă cu ceva timp, specialiştii au găsit 200 de voluntari cărora le-a solicitat să se gândească la un moment în care un prieten i-a jignit. Jumătate dintre cei care au luat parte la studiu au fost îndemnaţi să se gândească la un moment de furie maximă, iar cealaltă jumătate a trebuit să se concentreze pe un mod ceva mai blând.
Participanţii au fost distraşi timp de cinci minute, după care s-au putut gândi la acelaşi eveniment în ce mod au dorit. În tot acest timp au fost conectaţi la aparate, înregistrându-se valorile tensiunii arteriale şi ritmul cardiac. La final, specialiştii au constatat că grupul furios a avut cea mai mare creştere a tensiunii arteriale, comparativ cu grupul iertător. Efectul a fost înregistrat ulterior, după cele cinci minute de pauză, însă nu au existat diferenţe mari.