Aveţi impresia, uneori, că tot corpul vă este străbătut de furnicături sau doar anumite zone? Sunt acestea simptome banale sau reprezintă o problemă reală de sănătate şi aveți nevoie de recomandările unui neurolog? Potrivit specialiștilor Exquis.ro, nu trebuie să vă îngrijorați.
Fiecare dintre noi a simţit măcar o dată senzaţia aceea de ace într-o anumită zonă a corpului. Cel mai des le simţim la nivelul mâinilor sau a picioarelor și, de cele mai multe ori, acestea creează un disconfort.
Medicii neurologici susţin că, dacă acestea persistă şi, mai mult, apar constant la nivelul gâtului sau al spatelui şi senzaţia coboară uşor spre picioare, atunci trebuie să faceți un control medical.
Este adevărat, de regulă, de vină este postura incorectă pe care majoritatea o adoptăm la birou, însă în spatele acestor simptome se pot ascunde afecţiuni grave. De exemplu, poate fi debutul unei artrite. Atunci când sunteți stresat, este foarte posibil să vă luptaţi cu furnicături, fie la nivelul gâtului, fie al spatelui sau la nivelul picioarelor.
Medicii spun că, atunci când de vină este anxietatea, acestea sunt de fapt numai o manifestare organică a propriilor nelinişti, frustrări, griji. În astfel de situaţii, de ajutor vă pot fi suplimentele de magneziu, calciu şi vitamina B, dar chiar și așa, tot trebuie să vă faceți un control.
De obicei, furnicăturile apar atunci când ţineți picioarele încrucişate mai mult timp, când purtaţi şosete care vă incomodează, fiindcă sunt prea strâmte, sau cele care apar în timpul nopţii. Acestea pot fi cauzate de circulaţia venoasă defectuoasă la nivelul picioarelor. În cazul în care acestea devin constante, este bine să mergeți la medic şi să primiți un tratament adecvat.
De asemenea, atunci când furnicăturile se manifestă la ambele mâini, este probabil un deficit, o carenţă de vitamine în corp. De cele mai multe ori, lipsa vitaminei B poate duce la oboseală accentuată şi, implicit, la astfel de manifestări. Atenţie! Numai cu ajutorul analizelor de sânge puteți fi siguri că este vorba despre o carenţă de vitamine, iar tratamentul constă în schimbarea dietei sau în administrarea de suplimente care pot ameliora simptomatologia.