27 Iunie 2017
4672 accesări
0 comentarii

Furunculul nasului este o infecţie bacteriană destul de des întâlnită de către medicii ORL-işti. Primele semne ale acestei afecţiuni sunt: durere locală, congestie, edem, eritem la baza unui fir de păr. În unele cazuri, furunculul nasului poate fi periculos, ducând la complicaţii, de aceea trebuie tratat de către un medic specialist.

„Furunculul nasului este cauzat de o infecţie cu Stafilococul auriu şi, pentru că se ştie cauza infecţiei, tratamentul adecvat este cel cu antibiotice. Dacă afecţiunea se tratează încă de la primele simptome, în câteva zile se vindecă. De cele mai multe ori, această afecţiune apare din cauza unor traume minore, cauzate de smulgerea firelor de păr din nas sau de introducerea degetelor, implicit a unghiilor, în nas. De asemenea, această afecţiune este specifică pacienţilor care suferă de diferite afecţiuni cronice, precum diabet, deoarece aceşti pacienţi sunt predispuşi să facă astfel de infecţii şi, din păcate, răspund mai greu la tratament”, explică dr. Carmen Mocanu, specialist ORL.

Furunculul nazal poate să apară la adulţi, dar şi la copii, iar de multe ori, debutul poate fi însoţit de febră şi dureri intense.

În cazul în care aveţi simptome care indică o astfel de afecţiune, este obligatoriu să vă prezentaţi la medicul specialist, pentru că, deşi această afecţiune nu pare una gravă, câteodată este necesară chiar spitalizarea, pentru a putea fi prevenite complicaţiile (tromboza sinusului cavernos), în funcţie de fiecare caz în parte.

Taguri articol: boli şi afecţiuni copii simptome sinus nas infecţii eritem dureri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii