01 Februarie 2024
36 accesări
0 comentarii

Gălbenelele sunt niște flori de culoare galbenă, de unde provine și numele plantei, care pot crește pe întreg parcursul anului, atât timp cât condițiile climaterice sunt potrivite. Acestea pot fi servite sub formă de ceai sau ca ingredient în diferite produse naturiste. Potrivit specialiștilor, ceaiul de gălbenele este făcut prin infuzarea plantelor în apă fierbinte, în timp ce extractul este obținut atât din flori, cât și din frunze. În ciuda gustului ușor amar, ceaiul de gălbenele este un binecunoscut remediu tradițional datorită proprietăților terapeutice. Extractul poate fi utilizat în uleiul, tincturi și creme. În ceea ce privește antioxidanții conținuți, aceștia sunt compuși chimici beneficiu, deoarece pot neutraliza efectele negative ale stresului oxidativ din organism.

Extractul de gălbenele include mai mulți antioxidanți puternici, precum carotenoidele, triterpenele și flavonoidele. Alți compuși pot avea și proprietăți antiinflamatoare. Deși inflamația este un răspuns normal al organismului, inflamația cronică este asociată cu afecțiuni precum obezitatea, diabetul de tip 2 și sindromul metabolic. Totodată, extractul de gălbenele regăsit în uleiuri, creme și tincturi poate fi utilizat topic pentru a trata rănile și ulcerele varicoase. Puteți, de asemenea, să aplicați ceaiul pe piele folosind o compresă din material textil sau folosind o sticlă de spray. Atenție, însă! Nu este recomandat să folosiți produse pe bază de gălbenele dacă sunteți gravidă, pentru a evita riscul de avort spontan, deoarece planta poate influența menstruația.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU