30 Septembrie 2020
4490 accesări
0 comentarii

Sursa foto Medical News Today

Sursa foto Medical News Today

Laringita este una din cele mai frecvente afecţiuni ale sezonului rece şi se manifestă prin răguşeală sau chiar pierderea vocii, senzaţie de usturime sau durere în gât, tuse uscată. Inflamaţia laringelui şi a corzilor vocale se produce ca urmare a infecţiilor virale sau bacteriene, mai ales în asociere cu factori iritanţi precum expunerea la frig, vânt, consumul unor băuturi reci, suprasolicitarea vocii prin vorbitul îndelung cu voce tare etc, precizează ziaruldesanatate.ro.

Deşi nu este o boală gravă, cu excepţia copiilor, în cazul cărora este o urgenţă medicală (există riscul de sufocare din cauza particularităţilor aparatului respirator), laringita este sâcâitoare şi cu toţii ne dorim să scăpăm cât mai repede de simptomele neplăcute. Vestea bună este că ne vin în ajutor diverse remedii naturale eficiente şi foarte uşor de preparat. De exemplu, apa cu sare grunjoasă este una dintre cele mai utilizate terapii. Din păcate, în zilele noastre, mulţi au uitat de beneficiile băilor cu sare sau ale gargarei cu sare. O precizare importantă: trebuie folosită sare grunjoasă, de mare sau de mină sau sare roz de Himalaya, nerafinată şi fără adaos de E-uri.

De ce este bună apa cu sare în cazul răcelilor? Sarea creează un mediu neprielnic pentru virusurile şi bacteriile care cauzează infecţii respiratorii. Cu alte cuvinte, microorganismele nu supravieţuiesc şi nu se înmulţesc într-un mediu sărat. Pe de altă parte, sarea ajută la drenarea excesului de mucus şi fluide din ţesuturi, ceea ce uşurează respiraţia şi calmează inflamaţia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU