Vă place să fiţi frumoase, să aveţi un machiaj reuşit tot timpul şi gene lungi? Deşi reprezintă o metodă excelentă de a îmbunătăţi aspectul feţei, trebuie să țineți cont de faptul că genele false vă pot afecta.
Ultimele cercetări în domeniu arată că genele false cu lungimea cât o treime din lăţimea ochiului pot proteja ochii de praf şi de pierderea hidratării, fără să afecteze vederea. Totuși, o lungime mai mare intensifică circulaţia aerului în preajma ochilor, ceea ce duce la creşterea cantităţii de praf care ajunge în ochi. Astfel, aceştia sunt foarte vulnerabili la uscare şi pot apărea usturimi.
Studiul a fost realizat cu ajutorul unui ochi artificial, la care s-au ataşat gene false, plasat într-un tunel de vânt. S-a monitorizat pierderea de apă şi cantitatea de praf acumulată în funcţie de lungimea genelor. La final, studiul a concluzionat şi faptul că genele false duc la o clipire mai rară, ceea ce nu este deloc benefic, clipirea având rolul de a curăţa şi de a reface filmul de lacrimi al ochilor. De asemenea, acestea pot provoca reacţii alergice din cauza adezivului care conţine formaldehide, nişte substanţe chimice care pot afecta sănătatea ochilor.