05 Decembrie 2011
872 accesări
0 comentarii
Germenul este embrionul semintelor. Graul este unul dintre produsele alimentare cu un continut foarte ridicat de nutrienti. Germenii de grau contin 23 de nutrienti, mai multi decat orice alta leguma sau cereala. Germenii de grau sunt bogati in proteine (contin cu 28% mai multe proteine decat cele care pot fi gasite in majoritatea produselor din carne). Organismul uman are nevoie de proteine pentru a repara tesuturile afectate din diverse cauze si pentru a stimula nutrientii si mineralele sa ajunga la celule. Germenii de grau contin vitamina E, acid folic, fosfor, tiamina riboflavina, niacina, zinc, magneziu, vitamina A etc. acestia contin mai mult fier si potasiu decat orice alte surse alimentare. Vitaminele B1 si B3 sunt foarte importante pentru mentinerea nivelurilor de energie, sanatatea muschilor, organelor, parului si pielii. Acidul folic diminueaza valorile homocisteinei. Nivelurile scazute de homocisteina au fost legate de diminuarea riscului de boli de inima, osteoporoza, fracturi osoase si dementa. O alta vitamina importanta are se ragaseste in germenii de grau este vitamina E, un antioxidant esential care ajuta la prevenirea procesului de imbatranire al organismului si a bolilor cardiovasculare, la prevenirea formarii cheagurilor de sange si pentru intarirea sistemului imunitar. Germenii de grau pot fi folositi pentru a pastra organismul in forma. Datorita concentratiei sale ridicate de glucide complexe si proteine ajuta la cresterea masei musculare. Germenii de grau pot fi utilizati de sportivi in dieta lor pentru imbunatatirea functiei lor cardiovasculare si pentru a creste nivelurile de rezistenta. Supliment natural Ca si in cazul suplimentelor de vitamine, germenii de grau pot fi folositi in acelasi mod, dar intr-o forma naturala. Germenii de grau sunt o sursa de: vitamine din grupul B, calciu, carbohidrati complecsi, fibre, fier, magneziu, mangan, acizi grasi omega-3, fosfor, potasiu, seleniu, vitamina E, zinc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Redactor