10 Decembrie 2020
387 accesări
0 comentarii

Germenii de grâu au fost utilizaţi de-a lungul timpului, în mod special, în zona terapiilor alternative, pentru vindecarea a diferite boli, iar mai apoi şi-au croit drumul în dietele vegetariene/vegane. Aceştia sunt cea mai bună sursă de vitamina E cunoscută până acum. Conform ultimelor studii de specialitate, consumul regulat de vitamina E protejează împotriva apariţiei cancerului.

Pentru a obţine în casă germeni de grâu aşezaţi boabele într-o farfurie şi acoperiţi-le cu apă. După circa 24 de ore (vara) şi 36 de ore (iarna) spălaţi boabele de grâu, puneţi-le în farfurie şi doar umeziţi-le uşor timp de câteva zile, până ce veţi observa că încolţesc. Se păstrează în frigider şi se pot consuma trei linguri pe zi, în cazul adulţilor, sau trei linguriţe la copii. Medicul Cristian Mărgărit spune că seminţele conţin şi antinutrienţi care ţin „blocată” forţa vitală. Deci, când germinăm seminţele această forţă este eliberată, crescând rapid cantităţile de vitamine, enzime, fitonutrienţi şi aminoacizi liberi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU