24 Noiembrie 2016
1748 accesări
0 comentarii

„Ghidul bebeluşului îndelung spitalizat” este un mijloc de informare, dedicat părinţilor cu prema-turi, realizat cu ajutorul medicilor specialişti. Până acum, au fost realizate şi donate 2.000 de exemplare, care au ajuns deja în 20 de spitale din România cu terapie intensivă neonatală de grad III şi II, printre care se numără şi Secţia de Terapie Intensivă-Neonatologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Constanţa.

Ghidul este dedicat părinţilor cu bebeluşi internaţi perioade lungi de timp la Terapie Intensivă Neonatală, cu prematuri, dismaturi, copii cu APGAR mic la naştere, cu malformaţii congenitale, sindroame rare etc.

„Ne bucură mult că reacţiile miilor de părinţi care au intrat în posesia ghidului au avut ecou şi ne-au dovedit, încă o dată, necesitatea acestuia. Toţi bebeficiarii îl consideră extrem de util pe perioada spitalizării, mai ales că sfaturile vin direct de la specialiştii din domeniu. Sperăm ca anul următor să ajungem şi la ceilalţi părinţi din ţară, care au nevoie de el, să le fim aproape, să îi ajutăm moral şi cu informaţii care să le facă trecerea prin terapie cât mai lină”, a declarat Diana Gămulescu, vicepreşedintele Asociaţiei „Unu şi Unu”.

Acest demers civic aparţine Asociaţiei „Unu şi Unu” şi a fost finanţat, integral, prin acţiuni de strângere de fonduri. Asociaţia a implicat un grup de specialişti: ginecologi, neonatologi, psihologi, care au oferit informaţii despre cauzele posibile ale prematurităţii, investigaţii, afecţiuni ale prematurului, alimentaţie, recomandări, pentru părinţii de copii prematuri, dar şi informaţii utile legate de drepturile copilului prematur, tipuri de concedii la care au dreptul părinţii sau monitorizarea prematurului, până la 2 ani.

Taguri articol: stiri medicale neonatologie asociaţie terapie bebeluşul prematur intensivă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii