Știați că unele alimente ne pot prelungi viața? Vă întrebați care sunt acestea, pentru a le consuma cât mai des? De exemplu, goji sunt bogate în antioxidanți, în special în carotenoide, cum ar fi betacaroten și zeaxantina. Aceasta din urmă are rolul de a proteja retina ochiului prin absorbția de lumină albastră. Potrivit site-ului doctorulzilei.ro, aportul crescut de alimente care conțin zeaxantină poate reduce riscul de a dezvolta degenerescența musculară, principala cauză a diminuării vederii și a orbirii. De-a lungul timpului s-a demonstrat că fructele goji au multiple efecte benefice, acestea contribuind la ameliorarea și tratarea multor probleme de sănătate.
Totodată, datorită conținutului mare de vitamina C, aceste fructe au capacitatea de a întări sistemul imunitar, mai ales în condițiile în care conțin mai multă vitamina C decât portocalele, ceea ce ajută corpul să funcționeze mai eficient în lupta cu microbii și bacteriile. Cercetătorii au descoperit că fructele de pădure goji conțin cel puțin 20 de minerale esențiale, printre care se numără fierul, cupru și zincul.
Fierul furnizează cantitatea adecvată de oxigen și contribuie la formarea de celule roșii în sânge. Cuprul ajută la producerea de celule roșii, iar zincul este util pentru menținerea rezistenței celulelor roșii și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. De aici, concluzia că un sistem imunitar puternic aduce un plus de sănătate și prelungește viața. Pe de altă parte, goji hrănește în profunzime tenul, fortifică procesele de apărare a pielii împotriva radicalilor liberi și curăță în profunzime porii.