Spre deosebire de bărbați, la care se observă depunerile de grăsime pe abdomen, cele mai multe femei au predispoziție de acumulare a grăsimilor în zona posteriorului.
Sursa acestor depuneri de grăsime este hormonul estrogen, sunt de părere medicii. Cu toții, atât femeile, cât și bărbații, secretă estrogen, însă, dacă organismul secretă mai mult decât trebuie, apar acumulările de grăsime.
La bărbați, acestea se acumulează sus, în zona sânilor sau pe burtă, în timp ce la femei se acumulează mai ales în zona fesierilor. Desigur, o cantitate de grăsime este absolut normal să existe în corp. Problema apare atunci când este în exces. Din punct de vedere medical, grăsimea stocată în zona fesierilor și a șoldurilor servește ca o sursă de energie în timpul sarcinii și alăptării. Aceasta oferă un rezervor de calorii care poate fi vital în perioadele în care aportul nutrițional este scăzut, susținând sănătatea atât a mamei, cât și a copilului.
Este bine de știut că grăsimea de pe șolduri, dacă este în cantitate prea mare, este mai puțin periculoasă pentru sănătate decât cea de pe abdomen. Acumularea de grăsime abdominală este asociată cu un risc crescut de numeroase probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, diabet de tip 2, hipertensiune și anumite forme de cancer.