Sursa foto Romedic

Sursa foto Romedic
08 Octombrie 2020
863 accesări
0 comentarii

Abia v-ați trezit și simțiți că aveți un gust amar în gură? Dacă situația continuă să se repete zile la rând, atunci este cazul să consultați un medic, pentru că această stare poate prevesti apariția a numeroase probleme. În primul rând, a precizat dr. Maria Neculai, poate fi vorba de o bilă leneșă sau una spastică, foarte activă, dar și disfuncții ale vezicii biliare, care dau aproape tot timpul simptome neplăcute.

Dintre acestea amintim greața, vărsăturile, balonarea, constipația și gustul amar, mai ales la primele ore ale dimineții. Tocmai de aceea, alimentația are un rol vital în funcționarea corectă a vezicii biliare și amânarea apariției litiazei sau calculozei biliare. Astfel, pentru ca vezica biliară să aibă o activitate normală, este necesar să scoatem din alimentația zilnică o serie de alimente.

Pe primul loc în lista alimentelor interzise se află grăsimile animale. De exemplu, carnea grasă prăjită trebuie evitată pe cât posibil în cazul în care aveți o bilă leneșă sau spastică. Apoi, salamurile, cârnații, afumăturile sunt și ele periculoase pentru vezica biliară și ficat. La fel și margarinele, produsele de patiserie și cofetărie sau băuturile energizante, care au un conținut mare de zahăr au același efect nociv asupra organismului.

De asemenea, semințele prăjite și sărate nu sunt deloc indicate în cazul în care suferim de o afecțiune a vezicii biliare. Desigur, putem mânca nuci, fiindcă scad colesterolul și au multe alte beneficii pentru sănătate, dar nu în cantități mari. Aceeași regulă este valabilă și în cazul migdalelor. Dacă vă plac brânzeturile de tip cașcaval ori telemea, renunțați la ele și încercați să le înlocuiți cu brânză slabă de vaci și urdă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU