02 Noiembrie 2018
3352 accesări
0 comentarii

Medicii consultă în fiecare lună pacienţi cu hernie inghinală, o afecţiune ce se manifestă la nivelul peretelui abdominal din regiunea inghinală şi poate produce un real disconfort sau durere. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă în momentul în care pacientul face un efort fizic sau ridică greutăţi.

Acest tip de hernie reprezintă o urgenţă chirurgicală atunci când este complicată, fiind cauza apariţiei unei ocluzii intestinale sau peritonite.

„Herniile apar la nivelul orificiilor slabe din punct de vedere anatomic ale peretelui abdominal. Factorii de risc pentru dezvoltarea herniei sunt efortul fizic intens, tusea cronică, constipaţia, sarcina. Prevenţia este dificilă, dar poate fi realizată prin reducerea factorilor de risc. Sunt câteva recomandări de prevenţie pentru pacient: activitate fizică echilibrată, alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă sănătos. Atunci când pacienţii simt o durere în regiunea inghinală, ce poate avea mai multe caractere - fie o durere simplă, fie o arsură, fie o înţepătură mai ales la efort, tuse sau strănut -, trebuie să se prezinte la medicul chirurg pentru un consult. În funcţie de constatările medicului, se poate recomanda şi realizarea unei ecografii de părţi moi, pentru a vedea exact defectul parietal de herniere şi conţinutul acesteia”, a explicat dr. Mihai Hriţcu, medic specialist Chirurgie Generală.

El a precizat că şansele de recuperare sunt mari pentru pacienţi în urma intervenţiei chirurgicale laparoscopice. Totuşi, aceştia nu trebuie să facă eforturi mari cel puţin 4-6 săptămâni, timp în care plasa montată de medici va fi integrată în ţesut, peretele abdominal va fi întărit şi abia după aceea ei pot reveni la un stil de viaţă obişnuit.

Medicul a mai spus că intervenţiile pentru hernie folosind plase duc la scăderea numărului de recidive, iar avantajul este recuperarea post-operatorie foarte rapidă, precum şi reducerea la minim a durerilor post-operatorii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU