17 Noiembrie 2016
1931 accesări
0 comentarii

Hipertensiunea arterială este o afecţiune pe care o întâlnim la peste 50% din populaţia adultă a României.

Afecţiunea creşte riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, una dintre principalele cauze a decesului atât la nivel mondial, cât şi la nivel naţional. Partea proastă a lucrurilor este că unul din trei români afectaţi de această boală nu ştie despre existenţa ei.

La ora actuală, hipertensiunea arterială, în special cea necontrolată, descoperită întâmplător, dă o mulţime de complicaţii, mai ales în rândul bolnavilor de inimă. Pe plan local, numărul celor care ajung pe paturile de spital cu hipertensiune este din ce în ce mai mare. Medicii constănţeni trag un semnal de alarmă şi spun că principala cauză care duce la apariţia hipertensiunii este lipsa controalelor preventive.

Hipertensiunea arterială apare, în general, la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, care, dacă şi-ar face controale periodice, ar reuşi să prevină anumite probleme de sănătate. Din păcate, hipertensiunea este o boală a adultului, care nu se vindecă, dar care cu cât este descoperită mai din timp, cu atât omul ştie ce are de făcut.


„Din nefericire, hipertensiunea apare tot timpul anului, nu este o afecţiune care ţine de anotimp. Partea proastă este că aceasta poate duce la afecţiuni grave, precum accidente vasculare, infarcte, edeme pulmonare acute etc.”, ne-a declarat dr. Sirma Tomoş, medic cardiolog.


Mai trist, de foarte multe ori, oamenii neglijează tratamentul şi ajung la hipertensiune. Tocmai de aceea, pacienţii cu afecţiuni cardio-vasculare ar trebui să respecte toate indicaţiile terapeutice, pentru aevita apariţia unei astfel de complicaţii sau chiar a decesului.

În ultima vreme, la spital au ajuns o mulţime de pacienţi care şi-au luat medicaţia doar când îşi aduc aminte sau au întrerupt tratamentul fără a mai consulta medicul cardiolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii