Puţini ştiu că proteinele, apa sau substanţele care reduc apetitul sunt elementele cheie în construirea unei diete eficiente. Experţii vă oferă o listă cu alimente care reduc apetitul şi vă ajută să daţi jos burta fără efecte adverse asupra sănătăţii, pe termen lung. În primul rând, sunteţi sfătuiţi să consumaţi iaurt grecesc, întrucât acesta menţine senzaţia de saţietate. De fapt, iaurtul grecesc este ideal în curele de slăbire. Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine senzaţia de saţietate.
„Procesul de metabolizare este mai lent decât în cazul carbohidraţilor şi la fel absorbţia lor. În acest caz, eliberarea de energie se face în trepte”, a declarat Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie.
Dezavantajul este că unele iaurturi greceşti au mai multă grăsime decât cele din lapte de vacă. Deci, în dietele de slăbit sunt recomandate cele degresate şi cele cu conţinut scăzut de zahăr. Mai multe studii sugerează că şi ceaiul verde ajută la pierderea în greutate, prin stimularea organismului să ardă grăsimi abdominale. Specialistul afirmă că, la rândul ei, scorţişoara poate avea un efect de stabilizare a nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru ar putea reduce pofta de mâncare. Aşadar, puneţi scorţişoară în cafea, ceai sau chiar în iaurt, pentru a adăuga un plus de savoare fără a multiplica numărul de calorii.