Hipertensiunea arterială este o prblemîă cu care se confruntă foarte mulţi oameni. Aşadar, după 15 ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că iaurtul reprezintă un mijloc eficient de a combate hipertensiunea. Mai mult decât atât, iaurtul este un aliment care nu ameninţă silueta, putând fi consumat zilnic, relatează portalul „MedDaily”.
Astfel, persoanele care introduc regulat în alimentaţie iaurtul sunt mai puţin vizate să aibă probleme cu hipertensiunea, spre deosebire de cele care consumă ocazional acest produs.
În cei 15 ani, cât a durat studiul, echipa de cercetători americani a ţinut sub observaţie, în total, peste 2.000 de voluntari, fără un istoric de hipertensiune arterială la începutul experimentului. În cadrul studiului, s-a stabilit că, în cazul în care cel puţin două procente din caloriile consumate zilnic provin de la iaurt, riscul de hipertensiune arterială scade cu 31%.
Pentru efectele scontate, medicii recomandă consumul de iaurt măcar o dată la trei zile.