24 Noiembrie 2019
523 accesări
0 comentarii

Sănătatea vederii depinde de numeroși factori, precum vârsta, profesia, predispoziția genetică sau adoptarea anumitor obiceiuri nesănătoase. În prezent, deteriorarea și pierderea vederii apare la o vârstă din ce în ce mai fragedă. Există însă anumite metode, accesibile fiecăruia dintre noi - non-intervenționale și non-medicamentoase -prin care îți poți îmbunătăți vederea, conform romedic.ro.

Cea mai importantă metodă de îmbunătățire a vederii constă în relaxarea și reducerea presiunii exercitate asupra musculaturii oculare, care se realizează prin intermediul clipitului. Specialiștii recomandă realizarea a zece clipiri la fiecare cinci minute, timp de 30 de zile. După această perioadă, persoana în cauză va realiza această tehnică instinctual, în mod inconștient și va observa o îmbunătățire marcantă a vederii.

Clipitul trebuie realizat încet, fără grabă și astfel persoana în cauză va observa o relaxare a musculaturii oculare. Pe măsură ce presiunea oculară se reduce, ochii devin mult mai odihniți și astfel pot focaliza mult mai ușor și mai repede imaginea, obținându-se astfel o imagine mult mai clară.

Expunerea la soare pentru cel puțin 10-15 minute în fiecare zi, duce la creșterea sintezei de vitamină D în organism, care facilitează absorbția vitaminelor și a mineralelor necesare menținerii sănătății oculare. Pentru a beneficia de numeroasele efecte pozitive ale razelor solare asupra ochilor, specialiștii din domeniul medical recomandă expunerea cel puțin tip de 5-10 minute, dimineața la răsăritul soarelui și seara la apus.

Mișcarea oculară poate fi utilă pentru îmbunătățirea vederii deoarece, aceasta permite detensionarea și relaxarea musculaturii oculare. Efectuarea timp de 5-10 minute în fiecare zi, a unor exerciții de mobilizare a globilor oculari în sens vertical și orizontal, poate duce la o îmbunătățire considerabilă a vederii în timp, prin relaxarea și creșterea mobilității musculaturii oculare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU