04 Iulie 2018
884 accesări
0 comentarii

Una dintre cele mai comune probleme ale gravidelor pe timpul sarcinii este infecţia urinară (ITU), o inflamaţie bacteriană la nivelul tractului urinar. Femeile gravide prezintă risc crescut de a avea ITU între a şasea şi a 24-a săptămână de sarcină.

Infecţiile urinare sunt mai frecvente în timpul sarcinii din cauza schimbărilor la nivelul tractului urinar. Uterul este situat direct deasupra vezicii urinare şi pe măsură ce uterul se dezvoltă, greutatea sa poate bloca scurgerea urinei din vezică, provocând o infecţie.

Problema este că o infecţie a vezicii urinare poate conduce rapid la o infecţie a rinichilor, care adesea necesită spitalizare. Tocmai de aceea, spune dr. Andrei Nicolae Zisu, medic specialist Obstetrică- Ginecologie, prevenţia este esenţială.

„Consumul de lichide în timpul sarcinii este esenţial pentru a menţine un nivel optim de hidratare. Sucul de merişoare şi iaurtul bogat în probiotice sunt alimente recomandate ce pot fi de ajutor. În plus, adresarea către un specialist este esenţială, în cazul unei infecţii urinare în timpul sarcinii”, a declarat medicul.

Ca urmare, dacă aveţi o infecţie a tractului urinar, este posibil să prezentaţi unul sau mai multe din următoarele simptome: durere sau arsură (disconfort) la urinare; nevoia de a urina mai des decât de obicei; sânge sau mucus în urină; crampe sau dureri în partea inferioară a abdomenului; durere în timpul actului sexual. Totodată, pacienta mai poate prezenta frisoane, febră, transpiraţie, scurgeri de urină (incontinenţă); urină tulbure, urât mirositoare sau neobişnuit de abundentă; durere, presiune sau sensibilitate în zona vezicii urinare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU