07 Noiembrie 2018
596 accesări
0 comentarii

Aveți acasă un copil cu astm? În această situație, trebuie să fiți foarte atenți ca medicația celui mic să fie cea mai corectă. Vestea bună este că, atunci când ești informat și cunoști cât mai multe aspecte despre boală, cresc considerabil șansele de a opri efectele nedorite ale acesteia, cum ar fi respirația șuierătoare, tusea uscată și, în principal, disconfortul cel mai mare, adică respirația îngreunată.

Partea proastă este că nici în ziua de azi nu există un tratament care să vindece în totalitate astmul, dar acesta poate fi gestionat cu succes printr-un tratament corect și prin evitarea cauzelor care declanșează crizele.

Partea bună este că, odată cu trecerea timpului, persoanele cu astm încep să se simtă perfect sănătoase datorită medicamentației adecvate. Totuși, a declarat dr. Ana Tudor, medic pediatru, poate fi greu de acceptat faptul că, deși simptomele bolii au dispărut, aceasta este încă acolo. Astfel, este periculos să întrerupeți tratamentul cu gândul că boala a dispărut.

Această decizie poate lăsa copilul dumneavoastră vulnerabil, chiar cu dificultăți mai mari de respirație pentru data viitoare când astmul se va declanșa. Un lucru extraordinar este faptul că unii copii se pot vindeca definitiv de astm, numai că întreruperea tratamentului se face numai cu acordul medicului care l-a monitorizat pe parcursul bolii.

Tocmai de aceea, este foarte important ca pediatrul să vă ajute cu medicamentația potrivită și cu sfaturi esențiale, dar evoluția bolii depinde foarte mult de dumneavoastră ca părinte, de grija și perseverența cu care vă tratați copilul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU