Sursa foto Medilink

Sursa foto Medilink
26 Octombrie 2020
676 accesări
0 comentarii

Foarte multe doamne şi domnişoare recurg, în zilele noastre, la injectările cu acid hialuronic, pentru a părea mai tinere, pentru a estompa ridurile ce le brăzdează faţa. Specialiştii spun că acidul hialuronic are efect lubrifiant, asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină şi, foarte important, reţine apa în ţesuturi.

Vrem, nu vrem, odată cu înaintarea în vârstă, producţia de acid hialuronic scade, şi urmarea nu este una pe placul nostru, pentru că încep să apară ridurile, pielea se lasă şi se usucă. Acesta este şi motivul pentru care multe persoane optează pentru acidul hialuronic, unul dintre ingredientele des utilizate în produsele anti-îmbătrânire sau de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele, serurile sau loţiunile de corp. De aceea, acidul hialuronic este considerat un fel de fântână a tinereţii, întrucât doamnele, în special, apelează la injecţii pentru a preveni sau ameliora semnele îmbătrânirii pielii.

Unii medicii cred chiar că acest acid nu este benefic doar pentru frumuseţea pielii, ci poate fi de ajutor şi în ameliorarea anumitor afecţiuni, cum ar fi osteoartrita, fibromialgia sau sindromul de ochi uscat. Totuşi, a subliniat dr. Andra Pop, nivelul optim de acid hialuronic poate fi obţinut şi printr-o alimentaţie corectă. De exemplu, anumite alimente sunt bogate în acid hialuronic, altele sporesc producţia acestuia în organism, cum ar fi: carnea de vită, curcan, miel, pui, cartofi, ardei gras, citrice, pătrunjel, coriandru, banane, mere, avocado, roşii, pepene, pere şi piersici.

Deci, dacă optaţi pentru injectările cu acid hialuronic, trebuie să ştiţi că acesta este esenţial în formarea matricei elastice din fibra de colagen, are proprietăţi antioxidante şi este un detoxifiant natural. Totodată, acidul hialuronic are rolul de a satura spatiile ridurilor prin efectul de umplere al acestora.

După intervenţie, se poate observa cu ochiul liber atenuarea ridurilor, ce conferă feţei un aspect mai proaspăt şi mai tânăr. Pe scurt, dacă doriţi să vă schimbaţi asptectul feţei, acidul hialuronic poate fi folosit pentru diminuarea ridurilor de la nivelul etajului inferior al feţei, respectiv şanţurile naso-geniene, şanţurile periorale, din jurul gurii, a celor de la colţurile gurii, şi, desigur, poate fi tratamentul ideal de înfrumuseţare a buzelor.

Nu vă speriaţi! Procedura este perfect suportată de piele şi nu produce efecte adverse nedorite. De regulă, injectarea se face cu un ac fin, prin care se introduce filerul respectiv AH (acidul hialuronic) la locul dorit.

Absorbţia se face lent, iar o nouă injectare se poate face fără riscuri. După prima injectare, substanţa se va stabiliza în timp. La nivelul buzelor, însă, datorită mimicii accentuate, durata rezultatelor poate fi mai scurtă decât în alte zone ale feţei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU