02 Februarie 2018
1181 accesări
0 comentarii

De multe ori, ne întrebăm care este scopul suplimentelor alimentare şi dacă este indicat sau nu să luăm aşa ceva. Specialiştii sunt de părere că suplimentele au rolul de a menţine starea fiziologică a organismului (inclusiv a pielii) şi de a ajuta corpul să combată mai bine agresiunile virusurilor, infecţiilor, arsurilor solare etc.

Desigur, există multe tipuri de suplimente alimentare care pot fi benefice sănătăţii, dar şi multe de care nu avem nevoie, deci pe care ar trebui să le evitaţi.

Ca să nu existe confuzii, iată câteva exemple de suplimente alimentare pe care ar trebui să le luaţi atunci când vă doriţi o alimentaţie echilibrată şi o sănătate de fier: vitamina D, acizi graşi Omega-3, probiotice, zinc, seleniu, magneziu, coenzima Q10.

Acestea sunt cele mai comune şi mai recomandate suplimente alimentare, toate având rolul de a întări organismul. De asemenea, majoritatea suplimentelor au şi rolul de a te energiza, deci s-ar putea să nu mai aveţi nevoie de cofeină, pe care mulţi oameni o consumă în exces.

Potrivit lui Cristian Ionescu, nutriţionist, suplimentele alimentare nu trebuie să conţină zahăr, lactoză, gluten, soia modificată genetic, alte ingrediente modificate genetic, fermenţi sau alcool.

„Dacă aţi cumpărat un supliment alimentar care conţine unul din aceste ingrediente, să nu vă aşteptaţi să obţineţi şi beneficii. Suplimentele sunt pastile cu extracte din plante, fructe, legume şi au rolul de a ameliora şi îndepărta simptomele. Alături de o alimentaţie corectă, acestea ajută la vindecarea bolilor. Este adevărat că acţionează mai lent decât medicamentele, dar sunt recunoscute de celulele noastre şi nu au efecte adverse”, a precizat specialistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU